ETKİNLİKLER/Uluslararası Etkinlikler 
Site Haritası | Ücretsiz Üyelik | Site İçi Arama | Erişim | E-Posta | ANA SAYFA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

English 

 

 
 

 

 

 

  

11 - 14 Nisan 2005 tarihleri arasında 4. Caspian Telekom Zirvesi ve 3. Caspian Telekom 2005 Fuarı İstanbul Hilton Fuar Merkezi ve Oteli’nde gerçekleştirildi

 

Türkiye, Hazar, Karadeniz ve Orta Asya’nın Haberleşme Bakanları ve üst düzey telekom temsilcilerini biraraya getiren ve bu yıl 4.’sü düzenlenen Caspian Telekom Zirvesi ve ve 3. kez düzenlenen Fuar 11-14 Nisan tarihleri arasında İstanbul Hilton Fuar Merkezi ve Oteli’nde gerçekleştirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Kutlu, Telekomünikasyon Kurulu II. Başkanı Dr. Faruk Cömert ve Kurul Üyeleri Hüseyin Edis, Dr. Ayhan Beydoğan, Galip Zerey ve Ahmet Hamdi Atalay'ın katılımıyla yapıldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Telekomünikasyon Kurul II. Başkanı Dr. Faruk Cömert, Türkiye’de telekomünikasyon sektörünün 1980’li yıllardan itibaren geliştiğini belirterek, altyapının çok iyi hazırlandığını kaydetti. Türkiye telekomünikasyon sektöründeki en büyük değişikliğin Telekomünikasyon Kurumunun Kurulduğu 27 Ocak 2000’de yapıldığını ifade eden Kurul II.Başkanımız Dr. Faruk Cömert, bu tarihte politika yürütme görevinin Ulaştırma Bakanlığı’na, düzenleme işlerinin Telekomünikasyon Kurumu’na ve işletmeciliğin de ticari işletmelere verildiğini ifade etti. 31 Aralık 2003 itibariyle sektördeki tekelin sona erdiğini, bu tarih itibariyle ülkemizde tam serbestleşmenin gerçekleştiğini belirten Dr.Cömert, Bugün 200’ün üzerinde operatör hizmet verdiğini ve sabit hatlarda 20 milyonun üzerinde GSM’de ise 30 milyonun üzerinde abonenin olduğunu, Uluslararası aramalarda serbestleşme ile %80’lere varan indirimler gerçekleştiğini vurguladı. Kurumumuz serbestleşme sürecinin sağlıklı devam etmesi için düzenlemelerine devam etmekte olduğunu belirten Dr. Faruk Cömert Telekomünikasyon Kurumunun amacının uzun vadede altyapıya dayalı rekabetin korunması ve Telekomünikasyon piyasasındaki rekabetin yalnız ülke çapında değil tüm dünyada devam etmekte olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Kurul II.Başkanı Dr.Faruk CÖMERT'in Konuşma Metni..»»

Konferanstan Görüntüler..»»

 

 


 

 

 

Bilgi Teknolojileri ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı  ©2004
En İyi 1024x768 (ve üzeri) çözünürlükte görülebilir